AKTUELT

Siste nytt om prosjektet

DEN NYE TOPPETASJEN ER BLITT MEGET GODT MOTTATT!

– Vi har nå solgt de to dyreste leilighetene i den nye toppetasjen til en totalsum av 16,4 millioner. I tillegg er 10 av i alt 28 leiligheter solgt. Dette er vi svært fornøyde med, og det viser at Brovingen borettslag er blitt meget godt mottatt i markedet.

Men fortvil ikke: Vi har fortsatt mange godbiter igjen. To i toppetasjen og 14 i de andre fire etasjene.

Leilighetene leveres med keramiske fliser på gulv og vegger på badet, kvalitetskjøkken, enstavs eikeparkett på alle gulv, vannbåren varme, elbillading og garasje i underetasjen. Store vindusflater gir en unik romfølelse og du kan følge naturens spektakulære lysendringer. Ditt naturmaleri vil endre seg hver time, hver dag. 

Brovingen har nærhet til sentrum og en unik finansiering med avdragsfrihet og lang nedbetalingstid.    

Det gode liv i leilighet

Det er ikke bare valg av bosted. Det er et valg om det livet du ønsker å leve fremover. Du slipper mange tidkrevende gjøremål. Du slipper å bruke tid på å komme til sentrumsnære opplevelser, du bor midt i dem. Du får mer fritid som du kan bruke til å oppdage livets skattkammer fylt av familie, venner, hobbyer, natur og reisemål som vil berike livet og forholdet. Mange som har flyttet fra enebolig til leilighet har fått en ny gnist i forholdet og til å yte for andre. Nå er det din tur til å velge det gode, frie liv i en sentrumsnær leilighet ytterst på kaikanten i Samasjøen.

Har kjøpt leilighet på Brovingen i Harstad

Kari Elverum og Magne Riisnæs

Vi hadde ikke lyst til å selge, men kom til et punkt der leilighet er riktig.

Karin Elverum og Magnus Riisnæs synes det er vemodig å selge eneboligen rett overfor Heggen videregående skole i Harstad. – Jeg vokste opp i Heggen og etter et mellomspill på Åsby bygde vi huset vårt i Bakkelia i 1981. Her har vi trivdes svært godt, sier Karin Elverum som sammen med Magnus Riisnes har kjøpt seg leilighet i flotte Brovingen borettslag som nå skal bygges ytterst på kaikanten i Samasjøen.

– Vi har i lengre tid vurdert å flytte til en sentrumsnær leilighet og da jeg måtte ha en kneoperasjon følte vi begge at vi var kommet til et punkt i livet da timingen var riktig, sier Karin som fortsatt jobber i NAV, mens Magnus har vært pensjonist i noen år etter en lang karriere i Posten.

Svært god finansieringsløsning

Karin og Magnus var veldig klar på at leiligheten burde være sentrumsnær og så på flere alternativer.

– Når valget falt på Brovingen var det en kombinasjon av at vi likte leiligheten og beliggenheten, men også at det var en svært god finansieringsmodell med 50 prosent av kjøpesummen som egenkapital, mens den andre 50-prosenten har 50 års nedbetalingstid, 10 års avdragsfrihet og gunstig rente.

Betyr det at den økonomiske handlefriheten skal brukes til mye reising fremover?

– Nei, så mye mere reising blir det nok ikke. Vi kommer nok til å fortsette med den årlige sydenturen. Og kanskje vil vi heller reise litt oftere til husene vi har på Andøya og ved Meldalsfjorden i Lofoten. På sikt kommer vi nok til å selge i Lofoten og bruke mer tid på Bøgard på Andøya.

Tid til hobbyer

Karin har ikke noen spesielle hobbyer, men kommer nok til å strikke mer. – Vi har fem barn og bonusbarn, ni barnebarn og Magnus har også tre oldebarn, så her er det mye glede og latter når flere generasjoner er samlet. Av og til trenger de hjelp, og da er det godt å kunne være til stede. Og så er det alltid tilfredsstillende å se gleden over hvor godt hjemmestrikkede klær blir mottatt.

Magnus, som opprinnelig er fra Ørsta, har vært så mange år i Harstad at han regner seg som harstadværing. – Det kunne nok gått bra for meg med en retur til Ørsta. Jeg har kontakt med mange venner fra årene der, men vi er jo to og for Karin er nok Harstad stedet for alltid. Magnus har vært aktiv helt siden han kom til byen. – Jeg har vært både medlem og varamedlem i bystyret, vært ti år i styret i Trondenes skytterlag hvorav fire som formann.

Så skyting er en hobby du vil fortsette med?

– Det er en fin hobby med et godt miljø der jeg har fått mange venner. Skyting kommer jeg til å fortsette med, og så har jeg et lite enkeltmannsforetak der jeg blant annet gjør en del vaktmestertjenester ved Trondenes folkehøyskole. Det er deilig å ha fri til å gjøre det som gir energi til hverdagen.

Fire roms med god utsikt

Karin og Magnus har kjøpt en fire-roms gjennomgående leilighet med terrasse på begge sider. De får parkering og sportsbod i kjeller. – Siden vi har stor familie som har bosatt seg i Trondheim, Ørsta, Volda og Oslo er det godt å ha tre soverom til rådighet når barn og barnebarn kommer hjem på besøk.

Dere ser frem til innflytting neste høst?

– Ja, da er tiden med vedlikehold, snømåking, plenklipping osv over. Vi vil bo med en utsikt der vi kan følge med livet på havet, Trondenes og deler av sentrum. Vi kan spasere langs havnepromenaden inn til sentrum og ta del i byens aktiviteter. Vi synes det høres forlokkende ut og gleder oss, sier de to i kor.

Kari Elverum og Magne Riisnæs